Trustpilot

Speciale tv voor ouderen met dementie: ‘Het vroeger naar nu halen’

Terug naar nieuwsoverzicht

Sinds 2018 gebruikt Amsta een speciale tv die ouderen met dementie herinneringen en plezier brengt. Met een persoonlijk programma van muziek, familiefoto’s en andere beelden die herinneringen kunnen oproepen. 

Het systeem werd ontworpen door drie studenten, en sloeg vrijwel meteen aan. Illi- tv was zelfs zo succesvol dat de studenten hun eigen bedrijfje begonnen. Medeoprichter Ruurd Bell: ‘Wij geloven dat techniek de kwaliteit van leven op een persoonlijke manier kan verbeteren.’

Binnen Amsta staat de tv al op verschillende locaties. Bij Meer en Oever bijvoorbeeld, waar illi- tv onlangs een leuk filmpje opnam over onze ervaringen met het systeem.  ‘Wij gebruiken de illi- tv heel veel en heel vaak’, vertelt verzorgende Rianne. Waarom het systeem volgens haar zo goed werkt? ‘Veiligheid, fijnheid. Het vroeger naar nu halen, dat is wat de illi doet.’