Onderzoek

Op illi-tv kunt u o.a. gebruik maken van het persoonlijk levensverhaal, muziek, bewegingsoefeningen en geheugentraining spelletjes. Naast dat het leuk is, heeft het ook een positief effect op mensen die leven met dementie. Waarom dit zo is? Lees dat hier!

 

Levensverhaal

Familiefoto’s

Familiefoto’s werken erg goed bij het ophalen van autobiografische herinneringen bij mensen die leven met dementie. De patiënte in dit onderzoek scoorde zelfs perfect, wanneer gevraagd werd om personen en gebeurtenissen te identificeren aan de hand van familiefoto’s. Lees verder.

Soort foto’s

Wat voor een type foto werkt het best voor mensen die leven met dementie? In dit onderzoek worden verschillende type foto’s getest. Hierbij werd onderzocht welke categorieën foto’s het vaakst werden herinnerd, geïdentificeerd en leuk gevonden werden. Lees verder.

Watvoor foto’s

Foto’s met een grote aantrekkingskracht en een matige vorm van opwinding leveren de meest positieve reacties op bij mensen die leven met dementie. Het is interessant om op te merken dat de meeste deelnemers aan dit onderzoek grote affectie toonde voor een babyportret en een set foto’s van puppy’s. Lees verder. 

 


Muziektherapie

In de praktijk hoor je met name dat welbevinden en kwaliteit van leven verbeteren. Mensen worden rustiger en zijn meer ontspannen. Hierdoor is het ook makkelijker om andere dingen, zoals korte gesprekken, te ondernemen met de mensen met dementie. Je ziet ook duidelijk dat het ook weerslag heeft op professionals—zoals verzorgenden en verpleegkundigen. Die gaan bijvoorbeeld zelf mee neuriën. De hele sfeer verbetert dus en dat heeft impact. Lees verder.

 

Beweging

Tweemaal per week sporten voor minstens een half uur kunnen aanzienlijke resultaten opleveren voor het ontwikkelen van dementie. Vooral als kracht, balans, flexibiliteit en uithoudingsvermogen worden gecombineerd. Lees verder. 

 


Geheugentraining

In een maatschappij waar mensen steeds ouder worden is dementie een groeiend probleem. De medische wetenschap heeft ervoor gezorgd dat ons lichaam langer gezond en functioneel blijft maar om ons brein en onze geest gezond te houden bestaan er niet echt medicijnen of operaties. Lees verder. 

 

 

Wij staan altijd open voor verder onderzoek. Mocht je interesse hebben, neem dan contact met ons op!