Trustpilot

Crowdfunding tips

Goede tekst en beeldmateriaal

Zorg voor een goede pakkende tekst met foto’s waar illi-tv gebruikt wordt, zodat mensen zich goed kunnen inbeelden waarvoor ze daadwerkelijk doneren. Ook een mooi filmpje met een collega zorgt ervoor dat het nog persoonlijker wordt.

Begin bij jezelf

Het is belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven. Zorg dat je zelf de eerste donatie doet. Dit wekt vertrouwen en meer mensen zullen je dan volgen.

Vliegende start

Zoek minimaal 5 donateurs die een donatie zullen doen. Hoe meer aandacht er in het begin is voor de actie hoe beter. Zorg dat alle donateurs ook gaan delen binnen hun eigen netwerk. Zo wordt de kans van slagen vergroot.

Iedereen mag het weten

Zorg er voor dat iedereen van de crowdfunding actie weet. Neem de actie mee in de nieuwsbrief, social media, stuur een WhatsApp bericht naar collega’s, familie en vrienden, of stuur een persbericht naar de (lokale) media. Zodra de actie goed begint te lopen, heb je kans dat er zelfs onbekenden van buitenaf aan jullie actie zullen doneren.

De kracht van herhaling

Zorg dat mensen meermaals de crowdfunding actie te zien of horen krijgt. Vaak moeten mensen eerst een aantal keer iets zien voordat ze tot actie overgaan. Zorg dus dat je een duidelijke planning hebt met hoe je de actie gaat promoten. Het werkt goed om een tussentijdse updates te geven over het donatie-bedrag dat opgehaald is.

Zoek donateurs binnen je eigen netwerk

Vraag binnen je eigen netwerk of er mensen bereid zijn te doneren. Vraag op verjaardagen en familieaangelegenheden of vrienden of familie willen doneren of mensen kennen die daartoe bereid zijn. Soms is een dergelijke groep alles wat je nodig hebt om jullie campagne succesvol te maken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief